Uitslag open water 2 juli in Appeltern

Zaterdag 2 juli was het zover: we vertrokken voor onze eerste open water wedstrijden naar de Gouden Ham in Appeltern. Slechts drie zwemmers hadden zich ingeschreven, wat heel erg jammer is, want open water zwemwedstrijden zijn altijd heel erg leuk en gezellig!

Al voordat Sandra om half twee het water in mocht, hadden we onze eerste prijs al binnen. Met de loterij wonnen we een cadeaubon van de Harense Smid (de hoofdsponsor van deze open water wedstrijd) ter waarde van 20 euro. Sandra ging vervolgens het water in voor haar 1000 meter vrije slag bij de masters. Ze zwom mooi op kop in een vervolggroepje en tikte aan na 15.15.54. Dit is zo'n 22 seconden sneller dan vorig jaar in Appeltern. Sandra eindigde daarmee als achtste bij de dames 20-29 jaar en als derde Brabantse. Deze wedstrijd was namelijk de eerste van vier wedstrijden in het Brabants Klassement. De andere wedstrijden zijn zaterdag 9 juli in Wijk en Aalburg, zaterdag 27 en zondag 28 augustus in Oosterhout (deze telt als één wedstrijd) en de slotwedstrijd op 11 september in Vught.

Isa was de volgende die het heldere water in mocht lopen. Het was voor haar de eerste keer dat ze dit seizoen in open water zwom, want door proefwerkweken en andere dingen was een training in open water er nog niet van gekomen. Ze ging van start op de 500 meter schoolslag en zwom haar race netjes uit en liet een tijd van 11.01.47 klokken. Dit is negentien tellen sneller dan vorig jaar, een mooie verbetering dus. Isa eindigde als 21e en als tiende Brabantse.

Toen kwam Lara het water in om de 1000 meter schoolslag te zwemmen. Lara had wel al vorig weekend met de afdeling zwemmend redden buiten gezwommen, maar dat is heel anders. Het was alweer drie jaar geleden dat ze deze afstand voor het laatst zwom, maar ze deed het goed en met een tijd van 20.33.02 was ze meer dan een minuut sneller dan de vorige keer. Ze eindigde als zevende en was de derde Brabantse.

Als laatste moest Sandra nog een keer de 1000 meter vrije slag, maar nu bij de dames. Ze was vijf seconden sneller dan eerder op de middag en liet nu 15.10.19 klokken. Daarmee eindigde ze als negende bij de dames en als zestiende van Brabant (jeugd+senioren).

Toen was de wedstrijd afgelopen: op naar huis, zodat Lara en Sandra zo snel mogelijk weer door naar de Molen Hey konden; Lara voor de training van zwemmend redden en Sandra voor de show van het synchroonzwemmen.

Uitslag

Foto's

Ben jij van plan iets bij de Harense Smid te kopen, dan kan je de cadeaubon overkopen. Neem contact op met Sandra!


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'